Direktlänk till inlägg 7 maj 2009

Maedi-visna

Av Mia - 7 maj 2009 20:58

Har haft veterinären här med min väninna Linda. Vi har tagit blodprov på alla tackorna, vi är med i Maedi Visna-programmet. Har lärt mig idag att Maedi betyder andnöd och Visna betyder avmagring på isländska (!) Tänk vad man inte hade koll på! Allt gick på ca 20 min. Har sån j*vla träningsvärk efter att få tag i och hålla alla tackor! Fick lovord från veterinären för väl organisation. Det är minsann färglada tackor nu nere i fårhuset *garv!! Är glad över att herr Adbro gett mig en hård skola, för ingen tacka kände sig jagad när jag skulle ha fatt i dom! Peter håller föredrag på annan ort och kunde inte vara med, men det gick fantastiskt bra. Hade jag inte haft min duktiga Robiee från början när tackorna skulle samlas ihop vet jag inte hur det hade gått. Alla trodde de skulle få komma ut och beta, det blev alldeles tjockt. 98st är en del även om 64st är lamm... så mjuk och fin han är! Linda brast ut -och han skulle bo i en lägenhet!!
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - 3 juni 2009 22:37

Hej! Jag har nu flyttat min blogg till en egen domän: miapabjare.se ...

Av Mia - 1 juni 2009 20:23

Idag har vi badat med Wilma och Linda. På plats kom Ante och klassen, gymnastiken var lagd på Malen! Vi fikade, Linda och Wilma hade med sig goda jordgubbar från Våxtorp, Nea och jag lite kexchoklad, kaffe är ett måste och lite mackor och frukt och s...

Av Mia - 31 maj 2009 20:16

 Var och badade på Malens havsbad, Nea var så lycklig, och lekte  som en liten fisk i vattnet!   ...

Av Mia - 30 maj 2009 19:57

 Våra grannar på betet   Nu gällde det att stängsla stängsla stängsla, så de 95 djuren kommer till det nya betet.  Peter Sim Nea jag och Robiee fick vallat våra djur ca 400m i hagar, på grusväg och över en asfalterad väg, jag var helt slut, men det ...

Av Mia - 29 maj 2009 19:38

Här är Ön, kursgård i Laholm dit vi for hela kliniken för att utveckla vår teamtandvård. Fantastiskt ställe väl utvalt som vanligt av vår klinikledning! Här åt vi den ena underbara maträtten efter den andra, har ALDRIG ätit så gott någonsin!! Laxe...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se