Senaste inläggen

Av Mia - 9 februari 2009 22:11

Innan begravingen av Gullan, åkte jag till polisstationen i Laholm för att hämta Antes moppe och föra den till en verkstad.

Fick jobba lite för att få hem moppe samt beslaget som polisen inte fått lämna ut tidigare.

När vi kommer till verstaden utbrister mannen som jobbar där

-Är detta en moppe???

...Jag tiger och samtycker, det är verligen en slaktad moppe !!

ANNONS
Av Mia - 9 februari 2009 17:54

Har idag tagit avsked av Gurli Stjernfeldt "Gullan" i vackra Mariakyrkan, Båstad.

Gullan var faster till Peter och Linneas farfars syster.

Det var en ljus begravning med vackra psalmer. 4 män i höga svarta hattar bar ut den vackra kistan med vackra blommor och avskedshälsningar från familj och vänner.

Vi samlades runt graven och fick ta del i att kistan sakta sänktes ner.

Var familj tog sedan avsked med en liten tanke och en ros.

Gullan blev 90 år.


Efter begravningen samlades vi alla på Restaurang Sand i Båstad.

Det var fantastiskt vackert dukat och det bjöds på tre goda

smørrebrød med lammpaté och stekt bacon, något gott kött samt räkröra på den sista, verkligen JÄTTEGOTT som Tina skulle sagt!

Linnea fick en specialgjord smörgås, med skinka, ost och paprika. Alla fick smörgåsarna med god sallad på.

Till efterrätt en jättegod princesstårta av vit marsipan, berättat av mig som normalt inte är någon älskare av tårta.

När Linnea åt tårtan, borde hon haft två skedar alltså en i varje hand, så fort tyckte hon nog att hon borde få in den goda tårtan i munnen.

Fantastiskt fint.

Stort tack till Gullans  båda söner Ulf och Jan för att ni ordnat det så fint!


ANNONS
Av Mia - 7 februari 2009 15:23

Igår frågade jag mina båda barn om dom gjort ett practical joke med mig, Ante tyckte att det var en dum fråga, och Nea svarade nej.

Imorse vaknade Nea tidigt som vanligt, och säger:

-Nuu kan vi ta fram mammas kort!! Hon sa det som att nu hade dom varit borta tillräckligt länge, och behövde komma fram!

Jisses vad glad jag blev, korten var ju spärrade, men att fixa nytt körkort var ju inte det vad jag ville...

Min goa arbetskamrat Annica ringde på förmiddagen och undrade hur det hade gått, och fick ett " vad-var-det-jag-sa" tillbaks, med all rätt!!

Fick återigen ringa till polisen för att ta bort min anmälan.

Hamnade först i en växel med en receptionist, och berättade vad jag anmält igår, och berättade att tjuven erkände i morse...

-Jaaa haa?? Blev svaret, tror hon hann fundera en hel del innan jag berättade att min snart 4-åriga dotter glatt berättat att nu skulle mammas kort fram, vet inte hur länge hon skrattade!!!

Jag blev kopplad till polisen och det var en kvinnlig polis som tog emot avanmälan, hon skrattade ännu mer...

Jag skämdes när jag  hörde vad hon skulle avanmäla, och var... :

 Trolig brottsplats, arbetsplatsens omklädningsrum...

Jag hade angett fel dag, fel plats och ... ja allt fel!

Igår somnade Nea hur tidigt som helst, brukar aldrig somna såå tidigt, men tänk vad den lilla kroppen mått dåligt!

Klart att hon inte sa var korten var när mamma är i ett hysteri, spärra spärra spärra!!!

Hon vågade väl inte säga som det var.

...Tyvärr kan det ju handla om minuter om man inte spärrat sitt kort, och det var så jag tänkte.

Idag har jag lärt mig två saker, behåll lugnet, och lås in din plånbok/väska på jobbet, så inte fel plats blir anklagad!!

Misstänkte aldrig någon arbetskamrat, men förlåt Folktandvården Ängelholm att ni fanns med i anmälan i 15 timmar....
Mia
Av Mia - 6 februari 2009 23:12

Fyy faan, idag upptäckte jag att två av mina betalkort plus mitt körkort var borta!

Spärrade snabbt kontona, men tjuven glömde titta i hela plånboken, och där fanns mitt lönekortskonto kvar...

Varför tar man inte hela plånboken, eller hela väskan??

För att vinna tid??

Nu blir det en massa problem att skaffa nytt id och körkort.

Fyy faan, mitt borde vara mitt och ditt är ditt!!!

Mia
Av Mia - 6 februari 2009 21:56

Simon och Ante lanar i vår "festlokal".

Ikväll har hela familjen varit engagerad i att både få värme och kablar till och från lokalen.

När vi började ikväll var det 5 grader  nu är det varmar än inne i huset med värmeljus, tre element, två byggfläktar mm.

Killarna kan "döna" med hur mycket musik som helst, de stör ingen!

På lördag morgon kom även Joel till lokalen..

Av Mia - 4 februari 2009 20:11


Detta fotot tog jag på vallhundstävling i Bredaryd, i backspegeln hängde världens största bibba med wonderbaum!!

Härlig attityd hos en tjej!

Mia
Av Mia - 4 februari 2009 18:52

Nedanstående text skrevs för några år sedan som ett inlägg på Vallregs Forum i en tråd om BC som allroundhund, att i aveln väga in andra aspekter än bara vallningen.


Lydnads- och utställningsmänniskorna kanske är inne på rätt spår trots allt. Om vi använder våra hundar till lite vettigare grejor än vallning och sedan avlar på deras bruks- lydnads- agility- och utställningsmeriter så kanske vi ganska snabbt kan bli av med det irriterande vallningsanlaget.
När vallningsanlagen är borta blir vi också av med den snabba signalkänsligheten, så att det äntligen blir en lite sävligare och lugnare hund.
Tyvärr kommer också viljan att lyda och göra sin förare till lags att försvinna, men vad fan det går ju att kompensera med kampdont, godis, tennisbollar och glada tillrop eller hur? Det finns massor av erfarenhet av konstgjord motivation.

Vad som också snabbt måste avlas bort är den djädra arbetskapaciteten, vem vill ha en hund som orkar jobba 10-12 timmar per dag? Vad som behövs är en hund som kan sova lugnt i 10 timmar i lägenheten mens folk jobbar.
Dom här avelsmålen borde ju inte vara så svåra att uppnå, det har man ju lyckats med på i stort sett alla de andra raserna.
Sen borde man med en riktig rasstandard och utställningsverksamhet från SKK kunna ändra på utseendet, och framförallt se till så alla BC ser likadana ut. Idag ser ju vissa inte ens ut som en BC, en del är t.o.m korthåriga, man skall för sjutton inte behöva fråga ägaren vad det är för ras, borde ju vara självklart att de skall se ut som rasstandarden föreskriver.

Vad sägs om att göra en större och kraftigare hund som kan slå sig in i den sista grenen som BCn inte dominerar, nämligen skydds, det hade varit tufft. Vore rätt fräckt om man också avlade fram lite långt hår i huvudet, så att man kan sätta i snygga röda rosetter till jul. Allt går att fixa med rätt avelsmål.
En BC som går "linförighet" eller "fritt följ" (fot) på gräsplanen framför Brukshundklubbens stuga, det är verligen en hund i sitt rätta element. Det är bara löjligt att försöka jämföra det med allt fjantande i hagen bakom djuren. Dessutom trampar dom i skit och luktar sen illa i sängen.

När man sen på söndagen tar sin BC, borsten och pipgrejen och åker till den stora hundutställningen, kan man som de andra utställningsmänniskorna verkligen säga till grannen att man varit och TÄVLAT med sin hund. Vallhundstävlingar, vadå, det är ju bara löööjligt.
Också de här bönderna, som slitit i hundratals år med aveln på BC, och inte kommit längre, den här idealhunden skapar man ju på några generationer, vem sa att avel var svårt?
Se bara hur bra man lyckats förändra jakthundar, brukshundar och andra arbetande hundar, vissa har blivit rena idealhundar som t.o.m klarar av att sova 23 timmar om dygnet. Och dessutom se vackra ut på söndagens utställning, men med så mycket skönhetssömn måste dom ju bli vackra som en dag.

Nu finns det kanske dom av er som tycker lite synd om alla djurägare som genom sina s.k avelsmål tror att dom lyckats få fram en bra vallhund, men vadå, bönderna är ju i alla fall utrotningshotade och det kan knappast något avelsprogram i världen ändra på.
Så ge er nu ut och para på dom riktiga meriterna, agilityplaceringar, lydnadschampionat och ett snyggt utseende, så har vi snart avlat bort vallningen.

Peter Adbro

Av Mia - 3 februari 2009 20:15

 Den 9:e december 2008 blev min son Antes  EU-moppe stulen i Båstad.

Han hade varit sjuk och inte varit på match, men om man inte är sängliggande, vill tränarna att man kommer på träningarna även om man  inte kan träna.

Så var fallet, och när Ante kommer ut är hans moppe borta...

Hans kompisar hjälpte till att leta, och på Malenstranden hittar man en kåpa, den tillhörde hans moppe...

Ante ringde hem och vi körde ner till Båstad för att hämta honom och leta efter moppen, vi såg spår i sanden, men inte moppen.


NU ett par månader sedan får vi inte loss moppen, för att åklagarmyndigheten inte har tid...

Fallet är släppt sedan flera veckor, men polisen har inte fått klartecken från åklagaren att ge ut moppen, och vilken moppe sedan, den är ju totalförstörd och skrot!

Om polisen får klartecken att återlämna moppen till oss, så ska VI hämta den i Laholm, köra den till en auktoriserad verkstad för mopeder, de ska göra en bedömning och ta foton samt skicka detta till försäkringsbolaget, samt förfrågan från oss, med inköpssumma, nya delar osv. sen ska försäkringsbolaget tala om hur vi ska göra....

Varför kan inte mitt vara mitt o ditt vara ditt???

Så mycket problem det skapar!!!


Moppe före slakt


Moppe efter slakt...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se